De Keuken van Sofie: Koken en grappen maken met Jacques Vermeire

donderdag, 24 april, 2014 - 10:00

Op maandag duiken we in de keuken van zijn jeugd. We maken rolmops met een salade van boontjes, ui en patatjes, een gerecht waar de kleine ‘Jacky’ gek op was. 

Dinsdag gaan we de vegetarische toer op met een lasagne met ricotta, spinazie en tomaat. Jacques vindt lasagne vaak veel te zompig om lekker te zijn, dus ik bewijs hem met plezier het tegendeel!

Woensdag is iedere week een feestdag, want dan maak ik het lievelingsgerecht van mijn kookgast. Jacques is een echte Bourgondiër die heel wat lievelingsgerechten heeft, maar als hij dan toch moet kiezen, gaat hij voor scampi’s in een pittige looksaus met brood. Dat moet je mij geen twee keer zeggen.

Ook donderdag heeft Jacques er meteen zin in, want dan staat er risotto met frutti di mare op het menu. In een vorig leven was Jacques vertegenwoordiger van Italiaanse schoenen waardoor hij veel naar Italië reisde. Hij is euforisch over het resultaat en dat laat hij uitgebreid merken…

Vrijdag wil komiek Jacques zijn kookweek afsluiten met een zoet culinair vuurwerk. Hij wil Vlaanderen laten kennismaken met een ‘Zuppa Inglese’, een heerlijk Italiaans dessert met biscuit, vanillecrème en likeur. Het resultaat is duidelijk een schot in de roos en Jacques trekt dan ook al zijn registers open om zijn dankbaarheid te tonen….

 

Heel veel kijk- en lachplezier!

X Sofie