Aardappelen met gegrilde biefstuk

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Pommes Pont Neuf: Kook de aardappel in voldoende gezouten water gaar. Giet het kookvocht weg (hou eventueel bij om soep van te maken) en laat de aardappelen uitlekken. Doe terug in de kookpot en roer tot ze droog en bloemig zijn. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng de warme aardappelpuree met de eidooiers en stort in een rechthoekig kommetje. Laat dit minstens 12u koelen in de koelkast. Snij in rechthoekige blokken en bak krokant in olie.

  2. Chips en Crumble: Snij dunne plakken van de aardappel met de mandoline en bak ook deze krokant. Laat afkoelen, hou vier krokantjes op het geheel, de rest verkruimel je tot een crumble, breng eventueel op smaak met curry.

  3. Biefstuk: Snij mooie stukken van het rundsvlees, smeer in met olijfolie en gril deze in ruitvorm op de gril. Laat het vlees niet volledig bakken maar zet gedurende 12 min in een voorverwarmde oven op 120°. Snij het vlees in dunne plakjes en kruid met peper en zout.

  4. Serveer het gegrilde vlees met de chips van aardappel, crumble van aardappel en de pommes pont neuf, werk het geheel af met waterkers uit Lauw.

  5. Basisbereiding aardappelpuree: Snij de aardappelen niet te klein en zet ze op het vuur in koud, goed gezouten water. De aardappelen afgieten als ze goed gaar zijn, en laat ze dan uitdrogen op het vuur. Draai de aardappelen door de passe-vite. Voeg Brugge Blomme Kaas toe, om de puree mooi glad te maken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

0

Nog geen stemmen