Kip onder hoge druk

Een hogedrukpan wordt niet voor niets ook snelkookpan genoemd. Probeer dit snelle kippenrecept eens uit, het is vooral een succes bij kinderen.

Kruid de buikholte van een kip van goede kwaliteit overvloedig met zout en peper. Vul de buikholte met allerlei kruiden (basilicum, peterselie, laurier, tijm, look). Hou de kruiden op hun plaats met een citroen of limoen waarin je eerst met een mesje enkele gaten hebt geprikt. Sluit de buikholte af met een grote houten prikker. Kruid de buitenkant van de kip met zout en peper. Bruin de kip langs alle kanten in twee eetlepels olijf- of arachideolie.

Giet de olie uit de hogedrukpan en doe er een eetlepel verse olie in. Giet een klein glas zurige witte wijn in de pan. Doe er ook twee grote gekuiste en in schijfjes gesneden wortelen in. Zorg dat de wortelen op de bodem van de pan liggen. Draai de kip indien nodig met de borst naar boven en leg een stuk zilverpapier op het borstvlees. Breng de hogedrukpan onder stoom en laat 25 à 35 minuten stomen op stand twee. Laat de stoom ontsnappen, haal de kip voorzichtig uit de pan (laat het vocht uit de holte in de pan lopen) en bind de saus.

Controleer de smaak van de saus en kruid indien nodig bij. Laat nog een minuut doorkoken. Snijd ondertussen de kip in stukken en leg in de saus. Dien op met rijst, aardappelen of pasta. Kinderen vinden het leuk als je de saus eerst mixt en dan pas bindt.