Baskische kaastaart vs koekjestaart

Ingrediënten

Voor de kaastaart

Voor de koekjestaart

  • 150 g boter
  • 250 g petit beurre-koekjes
  • suiker
  • 3 conference peren
  • 2 el bloem
  • 750 g roomkaas
  • 100 g poedersuiker
  • 250 g volle room (voor de koekjestaart)

Twee taarten voor de prijs van één!Een paar ingrediënten heb je voor beide taarten nodig. Deze zet je best vooraf al klaar voor beide.

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.

  2. Klop 350 g roomkaas met 100 g mascarpone en 150 g suiker tot een glad mengsel.

  3. Voeg de zaadjes van 1 vanillestokje toe.

  4. Voeg 1 kl oranjebloesemwater, 3 eieren, 1 dooier, een snuifje zout en 200 ml volle room toe. Klop verder op.

  5. Voeg 25 g gezeefde bloem toe en klop tot een homogeen beslag.

  6. Bekleed een springvorm met bakpapier en giet het beslag in de springvorm.

  7. Bak 45 minuten in de oven op 210 °C tot de taart donkerbruin ziet. 

  8. Laat afkoelen op kamertemperatuur.

  9. Smelt een handvol suiker en een weinig water tot een karamel.

  10. Smelt 150 g boter in een andere steelpan. 

  11. Schil 3 peren en snijd ze in blokjes. 

  12. Bebloem ze lichtjes met 2 el bloem en voeg toe aan de karamel.

  13. Verkruimel 250 g petit-beurre koekjes en voeg toe aan de gesmolten boter.

  14. Verdeel de koekjes in de springvorm en druk goed aan. Laat afkoelen in de diepvriezer.

  15. Voeg de zeste van 1 limoen (hou de zeste van de andere limoen apart) en het sap van 2 limoenen toe aan de peren.

  16. Voeg de zeste van 1 limoen (hou de zeste van de andere limoen apart) en het sap van 2 limoenen toe aan de peren.

  17. Laat de compote afkoelen tot kamertemperatuur.

  18. Doe 750 g roomkaas in een kom en voeg de zeste van 1 limoen toe.

  19. Voeg 100 g poedersuiker en 250 ml volle room toe en klop tot een glad beslag.

  20. Giet de perencompote in de springvorm en voeg daarna het roomkaasbeslag toe.

  21. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. 

0

Nog geen stemmen